[object Object]

Omalaina

nopeus:3,63

että 60000 €

Lisätietoja

Kaikki lainat ja niiden vertailu

bank-notes-bills-bronze-cash-158776

Netissä on nykyisin todella paljon erilaisia lainavaihtoehtoja. Kaikki lainat ja lainapalvelut eivät kuitenkaan ole yhtä hyvä, joten niiden vertaileminen kannattaa. Netin lainoissa on paljon eroja ja monet lainayhtiöt tarjoavat lainaa korkeilla koroilla. Tämän vuoksi myös laina yksityiseltä henkilöltä voi kannattaa.

Miten saada laina yksityiseltä henkilöltä

Kun rahan tarve yllättää, monet miettivät ensimmäisenä vaihtoehtona lainata rahaa esimerkiksi kaverilta tai perheenjäseneltä. Tällaiset lainat on helppo neuvotella ja on tärkeää myös, että lainan takaisinmaksusta pidetään kiinni. Maksamattomat lainat jäävät helposti kaivelemaan lainaajan mielessä ja moni ystävyys- ja sukulaissuhde on jopa kaatunut lainavelkojen vuoksi. Kun lainaat yksityiseltä henkilöltä rahaa, on hyvä laatia pienistäkin summista esimerkiksi kirjallinen velkakirja, jossa on selkeästi ylhäällä lainasumma ja lainan takaisin maksuaika. Näin kummallekaan osapuolelle ei jää suunnitelmat epäselviksi ja lainasta tulee samalla virallinen. Jos tarvitset lainaa isompia summia, voi olla hyvä kääntyä varsinaisten rahoituslaitosten ja pankkien puoleen. Esimerkiksi Nordic luotto tarjoaa eri suuruisia lainasummia nettisivuillaan.

Lainojen vertailu

Kuten edellä jo mainittiin, kaikki lainat eivät ole saman vertaisia. Tämän vuoksi heti ensimmäiseen lainatarjoukseen ei kannata tarttua, vaan kartoittaa hieman isommalla kuvalla minkälaisia lainoja markkinoilla on tarjota. Myös lainasummaa ja lainakohdetta kannattaa miettiä. Voiko tuotteen esimerkiksi ostaa netin kautta osamaksusopimuksella vai tarvitsetko sitä varten lainan. Monia tuotteita ja autojakin on mahdollista hankkia nykyisin osamaksulla, jonka ansioista ne on helpompi maksaa pois, koska yhdestä erästä tulee pieni. Alhainen summa ei rasita taloutta niin paljon kuin yksi isompi, joten osamaksu voi mahdollistaa monta ostosta ilman että sinun tarvitsee ottaa lainaa. Tätäkin vaihtoehtoa kannattaa miettiä.

Lainalaskureita löytyy monelta eri nettisivulta ja niiden avulla pystyt laskemaan kätevästi sen, kuinka kalliiksi laina sinulle tulee. Voit myös vertailla lainan takaisinmaksuaikoja ja niiden vaikutusta lainan hintaan. Mitä pidemmän laina-ajan valitset, sitä kalliimmaksi laina yleensä tulee. Tämän vuoksi lainaeristä ei kannata muodostaa liiankaan pieniä itselleen, jos niitä on mahdollista maksaa enemmänkin kerralla pois. Jokainen lainakuukausi kerryttää korkoa ja kuluja lisää, joten mitä vähemmän niitä on, sitä parempi.

Vipit ja luotot

Lainoja on tarjolla hyvin moneen tarpeeseen. Esimerkiksi pikavipeiksi kutsutaan pieniä, noin muutamista kympeistä alle pariin tuhanteen euroon ulottuvia lainasummia. Ne on yleensä helppo maksaa kerralla pois ja niiden käsittelyprosessikin on tavallisesti hyvin nopea ja näppärä. Vaatimuksena on puhtaat luottotiedot, jotka tarkistetaan hakijoilta aina. Tämän lisäksi hakijan tulee olla täysi-ikäinen. Lomakkeet, joilla pikavippejä haetaan ovat yleensä hyvin yksinkertaisia ja nopeita täyttää. Ne myös käsitellään nopeasti ja vastauksia voi alkaa odottamaan jopa muutamien minuuttien kuluessa lomakkeen lähettämisestä.

Pikavippien lisäksi markkinoilla on tarjolla kulutusluottoja sekä joustoluottoja. Ne ovat yleensä isompia summia lainaa. Joustoluotossa tarjolla on yksi isompi könttäsumma, josta voit nostaa lainaa pienemmissä erissä omaan käyttöösi aina tarpeen mukaan. Joustoluotto on ikään kuin luottokortti, mutta se on siis täysin lainamuotoinen. Joustoluotoissa on yleensä veloitus jokaisesta nostetusta lainaerästä ja tämän lisäksi niissä on korko, joka juoksee siitä summasta, jonka olet luottoa nostanut omaan käyttöösi. Lainaa on tarjolla myös mm. lainojen yhdistämiseen. Jos sinulla on paljon erilaisia luottoja, voi olla hyvä käydä läpi niiden korot ja kulut. Nykyisin kun lainsäädäntö on tiukempi, tarjolla on edullisempia lainoja. Yhdestä lainasta joutuu maksamaan vain yhdet kulut, joten tässäkin mielessä lainojen yhdistäminen saattaa olla järkevä ratkaisu.

Löydä paras laina sinulle

52 tarjoukset
Tarkista kaikki tarjouksetTarkistaa

Lähettämällä pyyntösi voit saada rahaa 15 minuutissa!