[object Object]

Omalaina

nopeus:3,63

että 60000 €

Lisätietoja

Lainalaskuri auttaa lainan valinnassa

apple-devices-books-business-coffee-572056

Kun on ottamassa lainaa, on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja eikä päätyä ottamaan heti ensimmäistä vaihtoehtoa. Lainalaskuri on tässä hyvä apu, sillä sen avulla voi laskea minkä hintaiseksi laina tulee.

Laina ja korot

Yksi keskeinen asia lainan valinnassa on sen korko. Lainojen koroissa voi olla erittäin suuria vaihteluita, joten siihen tulee ehdottomasti kiinnittää huomiota. Mitä pienempi lainan korko on sitä halvemmaksi se tulee. Viime aikoina pikalainayritysten korkoihin on alettu kiinnittämään huomiota ja niihin on asetettu korkokatto. Laki myös määrää, että lainojen korot tulee ilmoittaa todellisina vuosikorkoina. Vain lainan todellista vuosikorkoa voi verrata, joten kun olet ottamassa lainaa, etsi sivustolta lainan todellinen vuosikorko laskuri, jollei vuosikorkoa ole muutoin ilmoitettu selkeästi. Laina laskuri löytyy nykyisin jo melko monesta lainasivustosta. Lainlaskuri on hyvä apu, kun halutaan selvittää paljonko lainan hinnaksi tulee. Lainalaskurit ovat käteviä apuvälineitä, vaikkakin lainan korot ja hinnat pystyy kyllä itsekin laskemaan tavallisella laskimella.

Lainan kuukausierien vaikutus lainan hintaan

Toinen tärkeä asia, joka vaikuttaa suoraan lainan hintaan, on kuukausierä. Mitä enemmän kuukausieriä otat eli mitä pienemmissä erissä maksat lainaasi takaisin, sitä kalliimmaksi se yleensä tulee. Lainassa juoksevat korot koko sen ajan kun sinulla on sitä jäljellä, joten tältä kannalta katsottuna, jos haluat säästää rahaa, maksat lainan pois mahdollisimman pian. Laina pienellä kuukausierällä ei siis aina ole mitenkään hyvä asia ja siihen kannattaa päätyä vain mikäli sinulla ei kerta kaikkiaan ole mahdollisuutta maksaa lainaa pois isommissa erissä. Lainojen kuukausieriä ei myöskään kannata nostaa liian isoiksi. Vaarana tällöin on se, että oma taloutesi on vedetty liian kireälle, jos sinulla ei ole lainan maksun jälkeen rahaa enää muihin tärkeisiin laskuihin. Lainalaskuri on tässäkin hyvä apu.

Vuosikorko laskuri netissä

Kun olet laskeskellut sen, kuinka suuren euromääräisen summan pystyt lainaa maksamaan pois joka kuukausi ja olet siis päättänyt myös lainasumman, voit lähteä vertailemaan korkoja. Käyttämällä prosentti laskuri tai korko laskuri -tyyppisiä apuvälineitä pääset laskemaan lainan hintaan ja vertailemaan näin lopullisia lainan hintoja. Laske prosentti aina siis vuosikoron mukaan, sillä useasti lainamainoksissa voidaan mainostaa esimerkiksi lainojen viikkokorkoja, jotka antavat harhaanjohtavan kuvan lainan todellisesti korosta. Viikkokorko voi näyttää hyvin pieneltä, mutta kun sen muuntaa vuotuiselle tasolla, paljastuukin koron todellinen suuruus. Vuosikorko laskuri on siis tärkeä osa lainan hakemista ja sen käyttö kannattaa ehdottomasti ottaa haltuun. Lainalaskuri ei ole mitenkään monimutkainen, vaan sen käyttö onnistuu keneltä tahansa, kunhan vaan on tarvittavat tiedot esillä. Vuotuinen korko laskuri on toinen hyvä apuväline kun lainoja halutaan vertailla.

Useiden lainojen korot

Jos sinulla on paljon pikavippejä ja muita kulutusluottoja, niissä kaikissa voi olla hyvin erilaisia korkoja ja kuluja. Lainoissa voi olla vaikea pysyä kärryillä ja kulut voivat muodostua suuriksi. Useasta eri lainasta juoksee monta erillistä tilinhoitomaksua, kaikenlaisia palkkioita ja tietenkin korkeita korkoja. Tämän vuoksi voi olla järkevää vertailla olisiko lainojen yhdistäminen hyvä juttu. Yhdistämällä useamman lainan yhdeksi säästät jokaisesta lainasta juoksevat erilliset kulut, esimerkiksi tilinhoitopalkkiot. Tilinhoitopalkkioita sinun tarvitsee maksaa vain yhdestä lainasta. Tämäkin kannattaa laskea lainalaskurin avulla ja jos huomaat että uusi laina olisi edullisempi vaihtoehto kun aiemmat lainasi, lainat kannattaa ehdottomasti yhdistää. Esimerkiksi syyskuun 2019 jälkeen lainoista saa enää periä enimmillään 20 % korkoja, joten aiemmat lainasi jotka olet ottanut tätä ennen ovat todennäköisesti kalliimpia.

Löydä paras laina sinulle

52 tarjoukset
Tarkista kaikki tarjouksetTarkistaa

Lähettämällä pyyntösi voit saada rahaa 15 minuutissa!