Lainat

Erilaisten lainojen saaminen on nykyään melko helppoa. Netissä on olemassa paljon kaikenlaisia pikavippi- ja muita lainasivustoja, joiden avulla voi hankkia nopeasti tililleen rahaa aina muutamistakympeistä useisiin satoihin tai jopa tuhansiin euroihin. Lainat, joita netissä tarjotaan vaativat yleensä 18-vuoden ikärajan sekä puhtaat luottotiedot. Lainantarjoajat vaativat myös suomalaiset verkkopankkitunnukset, jotta lainan hakija voi tunnistautua luotettavasti sekä

Omalaina

Omalaina

nopeus4,63

alkaen 100 €

lainan koko

Rahalaitos

Rahalaitos

nopeus4,63

alkaen 500 €

lainan koko

Freedom Rahoitus

Freedom Rahoitus

nopeus4,63

alkaen 500 €

lainan koko

Erilaisten lainojen saaminen on nykyään melko helppoa. Netissä on olemassa paljon kaikenlaisia pikavippi- ja muita lainasivustoja, joiden avulla voi hankkia nopeasti tililleen rahaa aina muutamista kympeistä useisiin satoihin tai jopa tuhansiin euroihin. Lainat, joita netissä tarjotaan vaativat yleensä 18-vuoden ikärajan sekä puhtaat luottotiedot. Lainantarjoajat vaativat myös suomalaiset verkkopankkitunnukset, jotta lainan hakija voi tunnistautua luotettavasti sekä suomalaisen matkapuhelinnumeron yhteydenpitoa varten.

Lainojen hakeminen on helppoa. Sivustolle tulee ensin rekisteröityä. Sivusto kysyy lainan hakijasta peruskysymyksiä sekä tiedustelee myös tulotasoa ja varallisuutta. Näiden tietojen perusteella lainantarjoaja arvioi velkaa hakevan maksukykyä. Pikavippiyritykset ovat panostaneet nopeaan viestintään, joten päätöksen lainasta saa yleensä todella nopeasti, jopa muutamassa tunnissa. Yleensä päätöksestä ilmoitetaan tekstiviestillä, jossa lukee, että nyt lainan saa nostaa tilille. Myös kielteinen lainapäätös lähetetään tekstiviestillä.

Erilaisia lainavaihtoehtoja on tarjolla todella paljon. Viime aikoina markkinoille on tullut suuria kulutusluottoja, joissa lainasumma on yli 2000 euroa. Tämän summan voi nostaa osissa, ikään kuin kyseessä olisi luottokortti. Lainaa voi siis jättää ns. tililleen nostettavaksi mikäli sitä tarvitsee myöhemmin. Tällä tavoin henkilön ei tarvitse anoa koko ajan uutta lainaa, vaan sitä voi käyttää sitä mukaan kun tarvitsee. Nämä lainat ovat yleensä kuitenkin hyvin korkea korkoisia. Suosittuja lainoja etenkin nuorison keskuudessa ovat muutaman kympin pikavipit, joita tarvitaan yllättävään menoon. Mikäli pienen lainasumman maksaa heti takaisin, eivät lainan kulut nouse kauhean korkeiksi. Jotkin lainayritykset tarjoavat ensimmäistä lainaa jopa ilmaiseksi eli ilman kuluja. Monet hyödyntävät näitä tarjouksia etsiessään edullisinta lainantarjoajaa.

Milloin lainaa kannattaa ottaa ja lainojen vertailu

Pikavippiyrityksiä on monenlaisia ja joukossa on sekä kotimaisia että ulkolaisia yrityksiä. Monet pikavippiyritykset omistavat monta eri nimeä ja tarjoavat erinimisten nettisivujen kautta lainaa. Milloin sitten pikavipin ottaminen on kannattavaa? Jokaisen lainaa tarvitsevan kannattaa miettiä tarkkaan niitä ylimääräisiä kuluja, joita lainan nostosta aiheutuu. Mikäli lainaa vaikkapa 50 euroa, joutuu takaisin maksamaan paljon enemmän. Pikavippien korot ovat todella suuria ja esimerkiksi yli 2000 euron suuruissa lainoissa ei ole ollenkaan korkokattoa. Tämän vuoksi lainojen todelliset vuosikorot voivat nousta tuhansiin prosentteihin. Mitä isomman lainan ottaa, sitä enemmän lainaa joutuu maksamaan takaisin. Lainat kannattaakin pitää viimeisenä vaihtoehtona rahoitusta mietittäessä. Monet käyttävät lainarahaa maksaessaan tärkeitä laskuja, mikäli rahaa ei muualta saa. Vaikka lainayhtiöt usein mainostavat lainoja esimerkiksi lomamatkojen rahoitukseen, kannattaa miettiä onko tällainen rahoitusmuoto järkevä loman kustantamiseksi.

Koska lainayrityksiä on netissä on niin paljon, voi kuluttajan olla hankalaa löytää niiden joukosta itselleen sopiva. Kaiken perustana on lainojen vertailu. Monet lainasivustot sisältävät laskurin, joiden avulla voi laskea kuinka suureksi lainan hinta kasvaa kaikki kulut ja korot huomioiden. Näitä laskureita kannattaa hyödyntää vertaillessa eri lainoja. Mikäli laskuria ei sivustolla ole olemassa, kannattaa laskea itse vaikkapa käsin lainan kokonaiskulut. Netistä löytyy myös paljon erilaisia lainavertailusivustoja, jotka vertailevat erilaisia lainoja puolestasi. Lainoja vertaillessa ei kannata kiinnittää huomiota pelkästään korkoprosentteihin. Vaikka joissain lainoissa voi olla alhaiset korot, niiden kulut saattavat puolestaan olla todella suuret. Lainayhtiöt saattavat laskuttaa esimerkiksi lainan takaisinmaksuun liittyvistä muutoksista, kuten laina-ajan lyhentämisestä tai pidentämisestä. Myös muistutuslaskut voivat olla suuria ja muutenkin kuluja voi tulla monesta yllättävästäkin asiasta. Tämän vuoksi nämä erilaiset kulutkin kannattaa lasketa mukaan kun lainan kustannuksia vertaillaan.

Mieti kriteereitä etukäteen

Lainat tulevat yleensä sitä kalliimmiksi, mitä pidempi laina-aika niihin valitaan. Monet lainayhtiöt tarjoavat oletuksena usean vuoden laina-aikoja, jolloin yhden lainaerän suuruus on hyvin matala, mutta kokonaisuudessaan siitä tulee korkea. Lainan maksuaikaa valitessa kannattaakin miettiä kuinka suuren erän pystyy enintään maksamaan ja valita mahdollisimman suuri erä. Tietenkään erän suuruus ei saisi olla niin suuri, että yllättävä meno kaataa koko budjetin ja huonoimmassa tapauksessa lainaaja joutuu turvautumaan uuteen pikavippiin lainaa maksettaessa. Takaisin maksettavan erän tulee olla siis kohtuullinen, jotta se lyhentää lainasummaa rivakasti, mutta kuitenkin talouden muutoksiin sopeutuen.

Mikäli lainojen kilpailuttaminen ja vertailu tuntuu vaikealta, kannattaa kokeilla jotakin sivustoa, joka tekee tämän puolestasi. Kilpailuttamalla saatat säästää todella paljon rahaa ja tietenkin myös aikaa. Lainojen kilpailuttaminen kannattaa etenkin, jos kyseessä on suuri summa rahaa.

Löydä paras laina sinulle

Valitse 52 tarjoukset
Tarkista kaikki tarjouksetTarkistaa

Lähettämällä pyyntösi voit saada rahaa 15 minuutissa!

Löydä paras laina sinulle

52 tarjoukset
Tarkista kaikki tarjouksetTarkistaa

Lähettämällä pyyntösi voit saada rahaa 15 minuutissa!